#onemoreyear

Moi, mä olen Aleksi ja kolmatta kertaa tekemässä I/O-Speksiä. Saatatte muistaa minut kahdelta edelliseltä keväältä basistin paikalta, mutta tänä vuonna vaikutan speksin taustajoukoissa.

Kolmea I/O-Speksiä enempää ei kukaan ole vielä tehnytkään, ja kaudella 2013-2014 mukaan tulleetkin ovat jo varsin uhanalainen laji. Itsekin kuvittelin viime keväänä kävellessäni hautajaisbailuista kotiin, että näihin hommiin ei enää ole paluuta.

Tiedättehän Rocky Balboan? Vuoden 2006 jatko-osassa Rocky nousee kehään vielä kerran karistaakseen sisäisen petonsa. Likimain kauniisti elokuvassa todetaan, että ”every great fighter has one last great fight left in them”. Se pitää hyvin paikkansa tässäkin tapauksessa, vaikka speksillä ja nyrkkeilyllä onkin aika vähän yhteistä, enkä mäkään ole kuin aluemestari (ja ihan eri lajissa).

Kolmen speksin aikana ehtii kokemaan vaikka mitä!
Kolmen speksin aikana ehtii kokemaan vaikka mitä!

Niinpä vastoin kaikkia odotuksia huomasinkin olevani jälleen tekniikkavastaavana ja jäsenenä markkinointitiimissä. Sisäinen rauha onkin näiltä osin miltei saavutettu, sillä viimein alkaa tuntua siltä, että kaikki mahdollinen on pian annettu. Tällä speksikaudella olen esimerkiksi ollut tekemässä suurta nettisivu-uudistusta, äänittämässä musavideobiisiä ja pitkästyttänyt tämänvuotisen bändin vanhoilla roudaus- ja keikkatarinoilla.

Mä olen saanut speksiltä paljon, olenhan saanut tehdä huippujuttuja parhaiden mahdollisten tyyppien kanssa. Myös speksin tulevaisuus vaikuttaa turvatulta: tyypit osaavat bailata, samat läpät vaikuttavat sopivissa määrin edelleen relevanteilta, bändi vetää hyvin ja samaa voinen varmasti sanoa tanssijoista ja näyttelijöistäkin, kunhan vain näen heidät tositoimissa (esimerkiksi I/O-Speksin promobileissä 17.2. tähän on hyvä mahdollisuus!).

Tällä hetkellä odotan innolla tulevaa esityskautta –aiemmin olen nähnyt esityksissä vain ihmisten selät, joten on suorastaan jännittävää olla katsomassa sitä yleisön puolelta. Tosin myös tekniikan ja markkinoinnin parissa riittänee tilanteita.

Ai niin, ensi kerralla en sitten oikeasti ole enää mukana!

 

Aleksi Saloharju

Tekniikkavastaava, markkinointitiimiläinen ja dinosaurus