Kamera käy!

Tähän heti alkuun vaatimattomasti todettakoon, että I/O-Speksi on parasta, mitä voi housut jalassa tehdä. Tai ehkä jopa parempaa kuin.. No niin! Pysytään asiassa!
I/O-Speksi yhdistää kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijöiden hulluimmat ja häröimmät opiskelijat yhdeksi kokonaisuudeksi, jota on usein vaikea kuvailla. Tästäpä syntyi ajatus siitä, voisiko kuva tai vaikkapa video kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Asiaa lähtivät pohtimaan kaksi jo pikkuhiljaa eläköityvää speksaajaa valkoviinitonkan ääressä ja kas näin pidettiin I/O-Speksin ensimmäinen videotiimin kokous!
Videotiimin tärkein tavoite on taltioida yhteishenkeä, johon koko I/O-Speksi perustuu. Porukasta hioutuu yksi yhteinen I/O-perhe, joka tukee toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa. Ensimmäinen video syntyikin yhteisellä lähikehityksen vyöhykkeellä ja sen tarkoitus on näyttää, mitä I/O-Speksi on. Ja sehän on tietysti parempaa kuin seksi, kuten täältä tulevalla videolla voi nähdä:

 

 

Kun videotiimi perustettiin, ei minulla on ollut minkäänlaista käsitystä siitä, mitä on kuvaaminen, editoiminen ja mitä näitä juttuja nyt onkaan, on. Ajattelin testata lyhytelokuvien tekemistä töissä 9-vuotiaiden lasten kanssa, koska miten hankalaa se muka voisi olla? Itse täysin ummikkona löin iPadit lasten käsiin ja seurailin sivusta, kun he hoitivat homman kotiin toinen toisiaan opettaen ja uusia juttuja yhdessä kokeillen. Oivalsin, että I/O-speksiläiset ovat kuin nämä alakouluikäiset lapset. Itse en edelleenkään osaisi yksin kuvata tai editoida, tai mitä näitä nyt olikaan, mutta uskallan silti olla vetämässä videotiimiä, koska tiedän yhdessä pystyvämme ihan mihin vain. Olenkin äärimmäisen kiitollinen I/O-Speksin ensimmäiselle videotiimille sekä koko I/O-perheelle siitä heittäytymisestä, jolla he ovat tukeneet uunituoreen musiikkivideomme syntymistä!

Iida Saarivuori kuvaamassa musiikkivideota. Kuva: Linda Blomqvist
Iida Saarivuori kuvaamassa musiikkivideota. Kuva: Linda Blomqvist

Linda Blomqvist