It’s a match!

Eletään sateisen lokakuun varhaista torstaiaamua. Odotan vuosikurssilaisteni kanssa luennon alkua, kun puheenaihe vaihtuu netnografiasta I/O-Speksiin. Kuluu arviolta viisi sekuntia ja kyseiset ihmiset repeävät nauruun – olen kertonut olevani vuoden 2016 varainhankintavastaava. Ja vielä tiimivastaava, ajatella.

Ei-vielä-speksiläisten reaktio oli ymmärrettävä, sillä varainhankinta saattaa kuulostaa vieraalta. Siltä se kesäkuun alussa tuntuikin, erityisesti kun aiempi varainhankintakokemukseni koostui lähinnä partiolaisten adventtikalenterien myynnistä. (En ole siinäkään auringonvarma myyntitykki.)

Varainhankintatiimi vastaa panoksellaan siitä, että speksin pankkitilillä on rahaa. Eli: ilman meitä visuaalinen tiimi maskeeraisi vesiväreillä ja joisimme pikkujouluissa pelkkää vettä. Näitä kauhukuvia estämme ottamalla yhteyttä niihin potentiaalisiin tahoihin, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita Suomen – tai vähintäänkin Turun – säkenöivimmän speksin tukemisesta.

Tehtäviini on tänä vuonna kuulunut tiimin Excelin pilkuntarkka päivitys, sähköpostin tarkistus noin parikymmentä kertaa päivässä sekä edustaminen tuotantotiimin kokouksissa. Tämän lisäksi kehun tiimin toimintaa epäsäännöllisesti kaikille (ei-vielä-)speksiläisille. Epävirallisesti olen speksimme nälkäinen sponsorisalapoliisi, joka etsii suurinumeroisia Tinder-pareja 24/7/365, kirjoittelee postikortteja Joulupukille ohjatakseen lahjansa speksille ja kerää jouluaattona naapurustossa speksikolehtia. Tähän mennessä olen sarjaihastunut potentiaalisiin sponsoritahoihin kymmeniä kertoja ja joukosta onkin löytynyt varsinaisia kultakimpaleita!

Mutta palataan takaisin siihen sateiseen lokakuun aamuun. Naurunpuuskasta toipuneet kaverit puhuvat speksistä kunnioittavaan sävyyn. Minua hymyilyttää: löysin edellisenä iltana lupaavan matchin, joka onnekseni tykkäsi myös I/O:sta.

Nähdään esityksissä!

Kuva: Heli Jämsén
Kuva: Heli Jämsén

Heli Jämsén,

I/O-Speksin varainhankintavastaava